6 Kasım 2016 Pazar

Fidan Haberi - Aşılı Ceviz Fidanı

Kastamonu İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından müştereken uygulanan "Kastamonu Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi" kapsamında, 2015 yılı sonbahar döneminde ilçe çiftçilerinin talepleri doğrultusunda tahsis edilen 7420 adet, farklı çeşitlerdeki ceviz fidanları 9-10 Aralık 2015 tarihlerinde daha önceden müracaatları alınan çiftçilere, talepleri doğrultusunda talep ettikleri fidan miktarları çiftçileri mağdur etmeden belirli oranlar üzerinden dağıtımı yapılarak üreticilere teslim edildi.

Dağıtım esnasında üreticilere fidan dikimi ve bakımı konusunda ihtiyaç duydukları bilgileri içeren broşür de verildi. Üreticilerin bölge iklimine daha uyumlu çeşit tercihleri, dikim yapacakları alanın rakımı, yer ve yöney durumu da göz önünde bulundurularak yapılan çeşit tahsisinden sonra teslim edilen fidanlardan dikimi yapılabilecek arazilerde hemen dikim yapılması, yapılamayacak alanlarda fidanların dikim zamanına kadar hendeklenerek saklamaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Üreticilerimizin ihtiyacı olan fidanların uygun fiyata temin edilmesi, üreticilerimizi memnun ederken çiftçilerimizin konuya olan duyarlılıkları bu projenin başarı oranının artmasında etken olacağının da ceviz fidanı dikimiin en net göstergesi olarak ortaya çıkmaktadır.

Yöre çiftçilerinin aldıkları fidanların kalitesinden ve erken ulaştırılmasından oldukça memnu oldukları, fidanlara azami bakım yaparak bir an önce verime yatması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerine dair çaba içerisinde oldukları görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder